Finanční analýza a finanční plán společnosti Snaha a.s. - Dibusz, Sebastián (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Snaha, a.s., za roky 2010 až 2014 a nástinem dlouhodobého finančního plánu pro rok 2016 až 2018. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. V první části je vymezena metodika finanční analýzy, která obsahuje postupy pro vyhodnocení finanční situace podniku. Druhá část se zabývá samotnou společností a její historií. Následuje finanční analýza společnosti, vyvození závěrů z jejích výsledků a porovnání výpočtů se dvěma hlavními českými konkurenty. Zjištěná data jsou následně aplikována na bankrotní model IN05. V závěru je vypočítán dlouhodobý finanční plán pro roky 2016 až 2018, který obsahuje plánovaný výkaz zisku a ztráty a plánovanou rozvahu. Dlouhodobý finanční plán je rozdělen do dvou částí. V první je vypočítán tříletý finanční plán za předpokladu, že firma neprodá starý areál a bude pokračovat v běžném provozu. Ve druhé části je vypočítán dopad realizace projektu nákupu nové haly na finanční výkazy v průběhu následujících tří let.