Finanční analýza a finanční plán společnosti Snaha a.s. - Dibusz, Sebastián; Janičíková, Monika; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Snaha, a.s., za roky 2010 až 2014 a nástinem dlouhodobého finančního plánu pro rok 2016 až 2018. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. V první části je vymezena metodika finanční analýzy, která obsahuje postupy pro vyhodnocení finanční situace podniku. Druhá část se zabývá samotnou společností a její historií. Následuje finanční analýza společnosti, vyvození závěrů z jejích výsledků a porovnání výpočtů se dvěma hlavními českými konkurenty. Zjištěná data jsou následně aplikována na bankrotní model IN05. V závěru je vypočítán dlouhodobý finanční plán pro roky 2016 až 2018, který obsahuje plánovaný výkaz zisku a ztráty a plánovanou rozvahu. Dlouhodobý finanční plán je rozdělen do dvou částí. V první je vypočítán tříletý finanční plán za předpokladu, že firma neprodá starý areál a bude pokračovat v běžném provozu. Ve druhé části je vypočítán dopad realizace projektu nákupu nové haly na finanční výkazy v průběhu následujících tří let.
Vedoucí práce: Monika Janičíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses