Autopojištění na českém pojistném trhu - Kubeš, Jan; Oborilová, Mária; Vohralík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se nejdříve teoreticky zabývá pojištěním vozidel, jakožto pojištěním odpovědnosti z provozu vozidla a havarijním pojištěním. Charakter obou pojištění je rozvinut v částech o právní úpravě, pojistné smlouvě, pojistných podmínkách a také o faktorech ovlivňujících výši pojistného. U havarijního pojištění je navíc věnována pozornost výlukám z pojistného plnění, připojištění GAP a také výhodám sjednání povinného ručení a havarijního pojištění u jedné pojišťovny. Doplňující informace jsou shrnuty v částech o doplňkových připojištění, asistenčních službách a o systému bonus/malus. Jako praktická ukázka získaných teoretických znalostí slouží porovnání pojistných produktů třech vybraných pojišťoven, která může mít rozhodující roli pro zájemce o sjednání těchto pojištění.
Vedoucí práce: Mária Oborilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses