Vliv účetní politiky vybrané společnosti na závěry finanční analýzy - Kolářová, Lucie; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Při analýze finančního zdraví podniku je třeba přihlédnout k jeho konkrétní účetní politice, která ovlivňuje interpretaci finanční důvěryhodnosti a spolehlivosti. Tato práce analyzuje vliv účetní politiky společnosti AERO Vodochody a.s. na finanční analýzu tohoto podniku v období 2010 až 2014. Nejprve rozebírá dopady účetní politiky společnosti AERO Vodochody a.s. na její rozvahu a poté vliv rozvahových položek na finanční ukazatele. Společnost AERO Vodochody a.s. k 1. 1. 2011 uskutečnila fúzi sloučením se společností Technometra Radotín a.s., která na rozvahu nástupnické společnosti, resp. finanční ukazatele měla nevýznamný dopad vlivem zanedbatelného jmění zanikající společnosti. Zásadní dopad na rozvahu společnosti AERO Vodochody a.s. mělo rozdělení odštěpením sloučením se společností AERO Vodochody AEROSPACE a.s. k 1. 1. 2012. Došlo k odštěpení 43 % aktiv a pasiv, které zásadně ovlivnilo vývoj odpisů, opravných položek a rezerv, strukturu rozvahy a finanční ukazatele společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses