Daňové podvody v oblasti DPH - Kohoutová, Tereza (2016)
Diplomová práce se věnuje problematice uznání nároku na odpočet z přijatých plnění u společností, které byly zataženy do řetězových podvodů. Analyzuje několik judikátů a zkoumá, za jakých podmínek lze nárok na odpočet uznat a kdy nikoli. Dále také rozebírá možnosti, jak bezpečně obchodovat s partnery a také jaké kroky ke snížení úniků na dani z přidané hodnoty Česká republika během posledních let provedla.