Daňové podvody v oblasti DPH - Kohoutová, Tereza; Skálová, Jana, 1967-; Říhová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se věnuje problematice uznání nároku na odpočet z přijatých plnění u společností, které byly zataženy do řetězových podvodů. Analyzuje několik judikátů a zkoumá, za jakých podmínek lze nárok na odpočet uznat a kdy nikoli. Dále také rozebírá možnosti, jak bezpečně obchodovat s partnery a také jaké kroky ke snížení úniků na dani z přidané hodnoty Česká republika během posledních let provedla.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses