Peer-to-peer pojištění - Nikitenok, Alexandra; Ducháčková, Eva, 1958-; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá peer-to-peer pojištěním jako jedním z druhů pojištění. Cílem mé bakalářské práce je seznámit čtenáře s charakteristikou peer-to-peer pojištění, jeho historií a uplatněním ve světě. Práce je rozdělená do 4 kapitol. Každá kapitola se zaměřuje na jiný aspekt peer-to-peer pojištění. První kapitola se podrobně věnuje charakteristikám a specifikám peer-to-peer pojištění, jeho historii a rozšířenosti na světových pojistných trzích. Ve druhé kapitole jsou popsány instituce a platformy nabízející krytí rizik na principu peer-to-peer. Třetí kapitola uvádí škálu produktů a jejich charakteristiku. Poslední kapitola hodnotí výhody, nevýhody a rizika, spojená s tímto druhem pojištění, a analyzuje perspektivy uplatnění peer-to-peer pojištění ve světě.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses