Možnosti propojení optimalizačních modelů a logistických technologií - Vrbická, Jitka; Kuncová, Martina, 1974-; Fiala, Petr, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zabývá propojením optimalizačního modelu smíšeného lineárního programování s logistickými technologiemi. Pro dosažení cíle je práce rozdělena na dvě části. V první části je uvedena potřebná teorie týkající se lineárního programování a logistiky. Druhá část se zaměřuje na samotný optimalizační model a jeho propojení s metodou JIT. V této části je také popsána aplikace vytvořená v tabulkovém kalkulátoru MS Excel, která tento problém následně řeší. Aplikace je propojena s optimalizačními softwary Lingo a MPL for Windows. V závěru práce je demonstrována funkčnost aplikace na ilustrativním příkladu a optimalizační programy jsou porovnány na základě zjištěných údajů. Na základě shromážděných dat lze říci, že optimalizační model je vhodným nástrojem k optimalizaci dodavatelských řetězců.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses