Cestování po Vietnamu -- aplikace úlohy obchodního cestujícího - Pham, Thuy Trang; Fíglová, Zuzana, 1977-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Okružní dopravní problém, též nazývaná úloha obchodního cestujícího, patří do skupiny distribučních úloh, která je významnou skupinou úloh lineárního programování. Tyto úlohy mají značné praktické uplatnění, například v oblasti plánování, logistiky nebo cestování. Tato bakalářská práce se zabývá aplikací úlohy obchodního cestujícího, respektive její modifikací, na hledání optimální trasy mezi vybranými vietnamskými destinacemi. Cílem je nalézt nejlepší okruh mezi 20 místy z celkových 37 při splnění časových a nákladových kritérií. První část této práce je věnována obecné teorii lineárního programování včetně popisu ekonomického i matematického modelu vybraných distribučních úloh. Podstatná část se zaměřuje na samotnou úlohu obchodního cestujícího a její praktickou aplikaci.
Vedoucí práce: Zuzana Dlouhá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses