Makroekonomický vývoj ČR a Slovenska po vstupu do EU - Vargová, Alžbeta; Nečadová, Marta; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj České a Slovenské republiky po vstupu do Evropské unie a srovnání s vývojem ekonomik Visegrádské čtyřky. Pozornost je věnována především ukazateli HDP. Dále se práce zabývá reálnou konvergencí České a Slovenské republiky k průměru EU-28 a faktory, které mají na konvergenci vliv. Reálná konvergence je ovlivněna faktory, jako jsou produktivita práce, zaměstnanost a nezaměstnanost, ale je zde zmíněn i demografický faktor stárnutí populace a faktor vzdělanosti populace. Práce také analyzuje průběh nominální konvergence v zemích V-4.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses