Finanční analýza společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a. s. - Staněk, Michal (2016)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním finančního zdraví společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a. s. a jejích dvou dceřiných podniků mezi lety 2010 - 2014. Je rozdělena na dvě hlavní části. První část je metodická a tvoří základ pro následnou finanční analýzu. Ve druhé části se vypočtené hodnoty porovnávají s ukazateli získanými za celé odvětví a s obdobně velkým konkurentem, pivovarem Bernard. Dceřinné podniky sice nedosahují tak pozitivních hodnot jako jejich konkurent, ovšem převyšují hodnoty získané za celé odvětví výroby nápojů a působí finančně zdravě. Mateřská společnost měla do roku 2014 většinu ukazatelů pod průměrem odvětví a finančně zdravě nepůsobila, což vedlo v roce 2014 ke kapitalizaci dluhů vlastníky a mělo pozitivní vliv na celkový dojem společnosti.