Investování fondů rizikového kapitálu - Baňas, Ján (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a vývojem trhu rizikového kapitálu, který nabízí alternativní možnost financování podniků. Teoretická část popisuje základní pojmy, druhy vývojových fází a proces financování rizikového kapitálu. Praktická část se zabývá studií investování rizikového kapitálu do startupů ve světě, analýzou investici fondů rizikového kapitálu v Evropě jako jednou z možností pro zlepšení makroekonomických ukazatelů jednotlivých států EU. Poslední studie poskytuje přehled fondů rizikového kapitálu v Slovenské republice.