Investování fondů rizikového kapitálu - Baňas, Ján; Brada, Jaroslav, 1964-; Kubát, Max; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a vývojem trhu rizikového kapitálu, který nabízí alternativní možnost financování podniků. Teoretická část popisuje základní pojmy, druhy vývojových fází a proces financování rizikového kapitálu. Praktická část se zabývá studií investování rizikového kapitálu do startupů ve světě, analýzou investici fondů rizikového kapitálu v Evropě jako jednou z možností pro zlepšení makroekonomických ukazatelů jednotlivých států EU. Poslední studie poskytuje přehled fondů rizikového kapitálu v Slovenské republice.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses