Rozvrhování výuky na základní škole - Ngoová, Pavlína; Borovička, Adam; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou rozvrhování výuky. Cílem práce je sestavení matematického modelu pro tvorbu rozvrhů, jehož výsledné rozvrhy budou splňovat požadavky a potřeby Soukromé základní školy Integrál. V první kapitole jsou popsány přístupy a metody matematického programování pro rozvrhování výuky. Druhá kapitola je zaměřena na optimalizační systémy a systémy na podporu modelování. Třetí kapitola spočívá v sestavení obecného matematického modelu pro rozvrhování výuky, který je založen na víceindexovém přiřazovacím problému. Poté jsou do modelu dosazeny konkrétní hodnoty požadavků vybrané základní školy. Výsledkem jsou rozvrhy pro druhý stupeň základní školy, které jsou nakonec porovnány se současnými rozvrhy základní školy Integrál.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses