Konzumerismus - historický vývoj, příčiny a důsledky - Peroutka, Jan (2016)
Cílem této práce je analyzovat a zhodnotit fenomén konzumerismu a konzumní společnosti z pohledu historie, sociologie a ekonomie. Práce rovněž zkoumá možné příčiny a důsledky tohoto jevu. Práce je teoretické povahy a neobsahuje praktickou část.