Přechod účetní jednotky z jednoduchého na podvojné účetnictví v podmínkách církevní organizace - Bílková, Zuzana (2016)
Bakalářská práce se zabývá účetnictvím církví nacházejících se na území České republiky. Je zaměřena na přechod z jednoduchého systému účtování na podvojný systém, a proto se zabývá postavením církví ve společnosti, jejich úpravou a samotným účtováním. Cílem práce je přiblížit problematiku ocenění dlouhodobého majetku při přechodu a nalezení takového majetku, který nelze v těchto typech účetních jednotek ocenit. V praktické části jsou uvedeny různé metodické postupy při oceňování dlouhodobého majetku používané při přechodu v praxi. V neposlední řadě jsou zde uvedeny demonstrativní příklady s různým postupem ocenění dlouhodobého majetku. Po prostudování materiálů zabývajících se touto tématikou a konzultacích s lidmi z oboru bylo dosaženo verdiktu, že každý dlouhodobý majetek lze při přechodu ocenit a také oceněn musí být vždy.