Přechod účetní jednotky z jednoduchého na podvojné účetnictví v podmínkách církevní organizace - Bílková, Zuzana; Zouhar, Tomáš, 1981-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá účetnictvím církví nacházejících se na území České republiky. Je zaměřena na přechod z jednoduchého systému účtování na podvojný systém, a proto se zabývá postavením církví ve společnosti, jejich úpravou a samotným účtováním. Cílem práce je přiblížit problematiku ocenění dlouhodobého majetku při přechodu a nalezení takového majetku, který nelze v těchto typech účetních jednotek ocenit. V praktické části jsou uvedeny různé metodické postupy při oceňování dlouhodobého majetku používané při přechodu v praxi. V neposlední řadě jsou zde uvedeny demonstrativní příklady s různým postupem ocenění dlouhodobého majetku. Po prostudování materiálů zabývajících se touto tématikou a konzultacích s lidmi z oboru bylo dosaženo verdiktu, že každý dlouhodobý majetek lze při přechodu ocenit a také oceněn musí být vždy.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses