Optimalizace rozdělení dětí do oddílů dětského tábora - Tvrdíková, Tereza; Chrobok, Viktor; Holý, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Práce se zabývá praktickým využitím matematického modelování. Cílem je vytvoření obecného matematického modelu pro rozdělení dětí do vyrovnaných oddílů na dětském táboře a následně řešení reálné úlohy. Skupiny musí být vyrovnané podle věku, pohlaví, zkušeností, fyzických a intelektuálních schopností. Zároveň model musí uvažovat preference dětí, s kým chtějí být ve skupině. V případě splnění preference dochází k synergickému efektu a výkonnost dítěte a celé skupiny se tím zvyšuje. Požadavkem zadavatele je, aby byly oddíly co nejsilnější, tedy bylo splněno co nejvíce preferencí dětí.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses