Leasing - Kamarádková, Denisa; Škerlíková, Tatiana; Janičíková, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce vyobrazuje nejen vývoj leasingu v rámci celého trhu, ale také poskytované služby jedné významné leasingové společnosti Volkswagen Financial Services. Pro účely zjištění, jakým způsobem ovlivňuje ekonomická situace objemy poskytnutých leasingů, byla provedena korelační analýza, z níž vyplynulo neustálé zlepšování makroekonomických ukazatelů po finanční krizi roku 2008 ovšem doprovázené pouze mírným rozvojem leasingového typu financování způsobeným přetrvávající nejistotou na trhu. Pomocí kalkulace leasingovým splátek byla dále analyzována výhodnost operativního leasingu, finančního leasingu a úvěru od zmíněné společnosti s výsledkem splátek o něco málo nižších u úvěru než u finančního leasingu. Práce také potvrdila, že výše úrokových sazeb a rizikových přirážek bank jsou ovlivňovány situací na trhu a měnovou politikou České národní banky.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses