Přístup ratingových agentur k hodnocení operativního leasingu a hybridních cenných papírů - Lukáč, Filip; Škerlíková, Tatiana; Jakoubek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Účelem této bakalářské práce je popsat vybranou problematiku, které ratingové agentury věnují pozornost při vypracovávání finančních analýz nefinančních institucí. Samotná práce je rozdělena do dvou částí. První z nich se zabývá přístupem ratingových agentur k úpravám účetních výkazů v případě vykazování operativního leasingu. Úpravy jsou názorně demonstrovány na reálných účetních výkazech vybrané společnosti a metodicky následují postupy ratingových agentur Moody's a Standard & Poor's. Druhá část se věnuje roli hybridního kapitálu v podnikových financích s důrazem na stanovisko ratingových agentur, kdy obdobně jako v předchozím případě dochází k jistým korekcím účetních výkazů. Popsané úpravy mají významný vliv na vybrané ukazatele finanční analýzy
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses