HODNOCENÍ PRACOVNÍKŮ VYBRANÝCH INSTITUCÍ VEŘEJNÉHO A SOUKROMÉHO SEKTORU - Papežová, Kateřina (2016)
Diplomová práce se zabývá porovnáním systémů hodnocení a odměňování ve vybraných institucích soukromého a veřejného sektoru a zhodnocením jejich účinnosti. Cílem práce je na základě osobních rozhovorů s personalisty vybraných institucí zjistit odlišnosti, ale také souvislosti mezi těmito dvěma sektory a doporučit možná zlepšení procesů uvnitř institucí. V teoretické části jsou vysvětleny základní poznatky z oblastí hodnocení a odměňování zaměstnanců. Tyto teoretické znalosti jsou poté v empirické části zkoumány. Na základě dotazníkového výzkumu je zjištěna aktuální situace mezi českými zaměstnavateli a preference zaměstnanců. Z osobních rozhovorů s konkrétními personalisty poté vyplývají odlišnosti mezi uvedenými sektory, ale také mezi samotnými institucemi uvnitř sektorů. V závěru práce jsou uvedena doporučení a výstupy ze získaných informací.