Finanční analýza firmy Refrasil, s.r.o. - Svider, Oto (2016)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Refrasil s. r. o. Společnost Refrasil s. r. o je dceřinou společností Třineckých železáren a. s. Celá práce je rozdělena na dvě části. V první, metodické části se pokusím o vysvětlení všech pojmů a ukazatelů, které použiji v mé práci. Mezi metody finanční analýzy, které využiji, patří horizontální a vertikální analýza, rozdílová a poměrová analýza, a nakonec práce vypočítám bonitní a bankrotní modely. V praktické části krátce představím společnost a využuji teoretický rámec mé práce, který skombinuji s veřejně dostupnými údaji a provedu finanční analýzu. Horizontální a vertikální analýza se dotkne let 2014 až 2010 a to pomocí řetězových indexů. V další dílčí části rozdílového a poměrového šetření srovnám podnik Refrasil s.r.o. s konkurencí a následně vypočítám bankrotní a bonitní modely. V závěru práce budu schopný napsat, jak si firma finančně stojí v rámci svých účetních výkazů i vzhledem ke své konkurenci.