Simulace doby trvání projektu v oblasti IT - Bobůrka, Vojtěch; Melechovský, Jan; Čížek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce se zabývá jak teoreticky, tak i prakticky analýzou IT projektu služba Road Control, která slouží převážně pro logistické společnosti. V teoretické části jsou definovány základní pojmy a metody síťové analýzy. V praktické části je projekt rozdělen na jednotlivé činnosti a skupiny činností. Pomocí metody MPM je v MS Project provedena časová analýza, nákladová analýza a analýza zdrojů. Projekt je dále analyzován pomocí metod CPM, PERT a upravené metody PERT. Následně je v MS Excel simulována doba trvání projektu a zjišťuje se, zdali upravená metoda PERT konverguje k základní metodě PERT. Nakonec jsou výsledky vzájemně porovnány.
Vedoucí práce: Jan Melechovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses