BASEL III - Leveraga ratio - Fořtová, Nikola; Špániková, Kateřina; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce Basel III leverage ratio je popis vývoje regulatorních konceptů vydaných Basilejským výborem a zejména pak konceptu Basel III pákový poměr. Tento koncept byl vydán v reakci na finanční krizi v roce 2008, kdy došlo k odhalení mnoha nedostatků předcházejícího konceptu. Došlo k několika inovacím, mezi něž patří úpravy kapitálové přiměřenosti, kapitálových polštářů, pákového poměru, likvidity a další. Tato práce je zaměřená na ukazatel pákového poměru. Hlavním úkolem je popsat tento prvek, informovat ohledně implementace a zhodnotit očekávané dopady. Poslední část této práce shrnuje situaci v České republice a názor České národní banky na implementaci rámce Basel III.
Vedoucí práce: Kateřina Špániková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses