Investiční analýza akcie společnosti Airbus - Kohoutová, Eva (2016)
Bakalářská práce je zaměřena aplikaci fundamentální a technické analýzy na akcii společnosti Airbus Group a na základě toho je v závěru vyvozeno investiční doporučení. V souvislosti s použitými analýzami je práce rozdělena do čtyř částí. V první z nich se zabývám globální analýzou a jejím dopadem na zkoumaný akciový trh. Druhá kapitola pojednává o odvětvové analýze, kde bylo mým cílem podrobně rozebrat odvětví letectví. V poslední části jsem provedla firemní analýzu a s pomocí jednotlivých modelů jsem se pokusila určit, jaká je vnitřní hodnota akcie. Technická analýza a s ní související způsoby predikování dalšího vývoje kurzu jsou rozebrány ve čtvrté a zároveň závěrečné kapitole mé práce.