Investiční analýza akcie společnosti Airbus - Kohoutová, Eva; Veselá, Jitka; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce je zaměřena aplikaci fundamentální a technické analýzy na akcii společnosti Airbus Group a na základě toho je v závěru vyvozeno investiční doporučení. V souvislosti s použitými analýzami je práce rozdělena do čtyř částí. V první z nich se zabývám globální analýzou a jejím dopadem na zkoumaný akciový trh. Druhá kapitola pojednává o odvětvové analýze, kde bylo mým cílem podrobně rozebrat odvětví letectví. V poslední části jsem provedla firemní analýzu a s pomocí jednotlivých modelů jsem se pokusila určit, jaká je vnitřní hodnota akcie. Technická analýza a s ní související způsoby predikování dalšího vývoje kurzu jsou rozebrány ve čtvrté a zároveň závěrečné kapitole mé práce.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses