Bankovní systém Čínské lidové republiky - Nedvědová, Marie (2016)
Práce se zabývá vývojem finančního systému Číny se zaměřením zejména na bankovní sektor. Na začátku práce je v krátkosti shrnut současný vývoj ekonomiky Číny, neboť chování a pozice bank v ČLR jsou úzce spjaty se stavem hospodářství a státu jako takového. Představuje základní prvky čínského bankovního systému, představuje základní právní úpravu a některé bankovní instituce. Dále se věnuje bankovnímu systému jako celku a na závěr rozebírá jeho největší specifika, pohledávky v selhání a stínové bankovnictví.