Bankovní systém Čínské lidové republiky - Nedvědová, Marie; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce se zabývá vývojem finančního systému Číny se zaměřením zejména na bankovní sektor. Na začátku práce je v krátkosti shrnut současný vývoj ekonomiky Číny, neboť chování a pozice bank v ČLR jsou úzce spjaty se stavem hospodářství a státu jako takového. Představuje základní prvky čínského bankovního systému, představuje základní právní úpravu a některé bankovní instituce. Dále se věnuje bankovnímu systému jako celku a na závěr rozebírá jeho největší specifika, pohledávky v selhání a stínové bankovnictví.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses