Účetnictví a daně v cestovním ruchu a jejich aplikace na vybranou cestovní kancelář - Alexova, Zuzana (2016)
Cílem této bakalářské práce je vymezení specifik daní a účetnictví v cestovním ruchu. Je zde uvedena definice a význam cestovního ruchu, stručná historie, právní úprava a daňová a účetní problematika v této oblasti. V závěru práce je představena cestovní kancelář Adventura, s.r.o., její stručná finanční analýza a ukázky účetních případů spojených s provozováním cestovní kanceláře.