Finanční analýza Pivovaru Černá Hora a.s. - Brych, Jiří; Janičíková, Monika; Daněk, Stefan Svatopluk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku "Pivovar Černá Hora, a. s." z účetních výkazů v letech 2011 - 2014. Jejím cílem je pomocí vhodných nástrojů zhodnotit celkovou finanční situaci podniku. Práce je rozdělena do dvou částí. Metodologická část popisuje konstrukci a vypovídací schopnost vybraných finančních ukazatelů a metod. Ty jsou následně aplikovány v praktické části, která obsahuje vypočítané hodnoty spolu s jejich interpretací. Součástí je horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů a vybrané bankrotní a bonitní modely. Závěrem je zpracována také SWOT analýza, která se zaměřuje i na nefinanční ukazatele.
Vedoucí práce: Monika Janičíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses