Řízení projektů – stavba rodinného domu - Janáková, Pavlína (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením projektů a jeho praktickou aplikací na konkrétním případě. Cílem této práce je naplánovat realizaci stavby rodinného domu ve spolupráci se stavební firmou Movis Hronov, s. r. o., navrhnout časový harmonogram tak, aby efektivně využíval zaměstnance během celého projektu. První část se zabývá základními pojmy a poznatky z teorie řízení projektů, dále se zabývá definováním postupů a teorií některých vybraných metod, kterými lze provádět časovou analýzy, analýzu nákladů, rizika, či zdrojů. Druhá část je zaměřena na praktickou aplikaci příslušných analýz při stavbě rodinného domu, kdy cílem je sestavit časový harmonogram celého projektu a provedení jednotlivých analýz, pro získání přehledu o časovém trvání projektu, čerpání nákladů a rozvržení pracovních zdrojů během celé stavby. Jednotlivé analýzy jsou provedeny pomocí programu Microsoft Office Project.