Daňové úniky a jejich dopad na příjmovou stránku veřejných rozpočtů - Růžičková, Petra; Finardi, Savina; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá daňovými úniky na dani z přidané hodnoty a jejich vlivem na příjmovou stránku veřejných rozpočtů. V první části je nastíněn princip fungování DPH. Následně je vysvětlen rozdíl mezi legálním a nelegálním daňovým únikem, v rámci kterého jsou uvedeny nejběžnější případy podvodů. Třetí část se zabývá zavedenými mechanizmy pro eliminaci již zmíněných typů úniků. Závěr práce je věnován analýze kritérií, která mají na velikost daňových úniků největší vliv. Jedná se především o kvalitu zákona, efektivnost správy daně a morálku daňového subjektu. Cílem práce je zjistit, která z oblastí se jeví jako nejrizikovější a napomoci tak k přesnějšímu zacílení boje proti daňovým únikům.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses