Komparace možností financování bydlení v Bělorusku a ČR - Gorobchenko, Yaroslav (2016)
Cílem této diplomové práce je popis, analýza a porovnání možností financování bydlení v Bělorusku a ČR. Na začátku práce je dána obecná charakteristika dvěma základním možnostem: hypotéce a stavebnímu spoření. Druhá část práce je věnována financování bydlení v Bělorusku, včetně popisu aktuální hypoteční legislativy a nabídek vybraných bank. Třetí kapitola je zaměřena na možnosti financování bydlení v ČR a má shodnou strukturu jako předchozí kapitola. Na závěr této práce je uvedena modelová situace, která umožňuje lepší porovnání situací ve dvou zemích.