Management městských divadel v Kladně a Mladé Boleslavi - Hlavešová, Vilemína (2016)
Práce analyzuje činnost Městského divadla Kladno a Městského divadla Mladá Boleslav. Zaměřuje se zejména na jejich management a jím zvolenou cenovou strategii. První část práce je zaměřena na historii, management, současnou situaci, dramaturgický profil a návštěvnost obou divadel. Druhá část je věnována marketingovému mixu 4P s důrazem na jejich cenové strategie. Závěr práce vyhodnocuje vliv činnosti managementu na hospodaření institucí. Součástí práce je rovněž vyhodnocení dotazníkového šetření mezi návštěvníky městských divadel v Kladně a Mladé Boleslavi. Výzkum byl vytvořen a realizován autorkou práce.