Kulturní politika v Turecku - Teuchnerová, Magda (2016)
Bakalářská práce shrnuje základní aspekty turecké kulturní politiky. Zdůrazňuje diverzitu země, kontrast mezi vlivem muslimských i evropských hodnot a problematiku menšin. Práce přibližuje komplikovaný a zdlouhavý proces tvorby kulturní politiky, která v zemi dodnes není oficiálně vydána. Popisuje roli státních i neziskových a soukromých kulturních organizací v jednotlivých sektorech kultury. Shrnuje dostupná data, zaměřuje se především na podporu a financování kultury a umění. Popisuje také mezinárodní kulturní spolupráci a dopad cestovního ruchu.