Analýza a návrh optimalizace systému kalkulací na příkladu konkrétního výrobního podniku - Dolbysh, Dmitry (2016)
Předmětem této bakalářské práce je analýza kalkulačního systému konkrétního výrobního podniku. První část se zabývá hlavně teoretickým popisem kalkulací. Stěžejní je část praktická. Jejím cílem je popsání a zhodnocení využití kalkulací a navržení případných změn. Byly odhaleny závažné nedostatky kalkulací podniku spočívající v použití nesprávné metody alokace nákladů a ve struktuře kalkulačního vzorce. Jako výsledek byly navrženy vhodnější metody alokace a představena byla nová podoba kalkulačního vzorce.