Analýza a návrh optimalizace systému kalkulací na příkladu konkrétního výrobního podniku - Dolbysh, Dmitry; Petera, Petr, 1976-; Šiška, Ladislav, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem této bakalářské práce je analýza kalkulačního systému konkrétního výrobního podniku. První část se zabývá hlavně teoretickým popisem kalkulací. Stěžejní je část praktická. Jejím cílem je popsání a zhodnocení využití kalkulací a navržení případných změn. Byly odhaleny závažné nedostatky kalkulací podniku spočívající v použití nesprávné metody alokace nákladů a ve struktuře kalkulačního vzorce. Jako výsledek byly navrženy vhodnější metody alokace a představena byla nová podoba kalkulačního vzorce.
Vedoucí práce: Petr Petera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses