Analýza internetového bankovnictví - Škoda, Ondřej (2016)
Cílem této práce je analyzovat současnou situaci ohledně internetového bankovnictví. První část práce se soustředí na zařazení samotného pojmu a charakteristiku jeho vlastností a možností. Práce se postupně věnuje nutným podmínkám pro používání internetového bankovnictví, metodám zabezpečení a poskytovaným službám v jeho rámci. Druhá část doplňuje teoretické poznatky o praktickou analýzu internetového bankovnictví tří bank působících v České republice. Srovnání se skládá ze čtyř částí. Každá z nich hodnotí rozdílný aspekt: základní služby, doplňkové služby, vizuální zpracování a zabezpečení. Internetové bankovnictví je populární služba s velkým potenciálem, který může být využit jeho poskytovatelem. Právě inovace internetového bankovnictví tvoří největší rozdíly mezi bankami, jelikož základní služby a zabezpečení zvládají obecně na dobré úrovni.