Komparace daňové zátěže zaměstnanců v ČR a ve Velké Británii - Kahounová, Vendula; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cíl mé diplomové práce je komparace daňového zatížení zaměstnanců pro Českou republiku a Velkou Británii. V teoretické části mé diplomové práce analyzuji konstrukční prvky osobní důchodové daně pro zaměstnance, abych mohla stanovit podmínky pro výpočty v praktické části. V druhé části mé diplomové práce se věnuji komparaci daných ukazatelů mezi Českou republikou a Velkou Británii. Postupuji od kalkulace průměrné efektivní daňové sazby pro různé příjmové skupiny a typy poplatníků až po kalkulaci intervalové progresivity mezi příjmovými skupinami až po sestrojení ukazatelů globální progresivity (Lorenzova křivka, Giniho koeficient). V metodice výpočtu vycházím ze dvou druhů dat ze statistických úřadů. První data používám pro komparaci ukazatelů mezi Českou republikou a Velkou Británii a druhé používám pro splnění druhého cíle mé diplomové práce. Druhým cílem mé diplomové práce je komparace daných ukazatelů s již obhájenými diplomovými pracemi.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses