Strategie Hedge fondů a jejich vliv na výnos - Sosa, Patrik (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o základních investičních strategiích, které jsou využívány Hedge fondy, jako jednou z mnoha forem kolektivního investování. Účelem je obeznámit čtenáře o základním teoretickém vymezení těch nejvíce využívaných strategiích a zároveň popsat jejich základní charakteristiky, způsob jak se investice provádí, případně i jejich výhody a nevýhody. Následně druhá část práce je zaměřena na výklad empirických dat, které zachycují výnosnost Hedge fondů v návaznosti na použité strategii. Na závěr jsou tato data přepočtena použitím Sharpe ratia.