Strategie Hedge fondů a jejich vliv na výnos - Sosa, Patrik; Brůna, Karel, 1973-; Jakl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o základních investičních strategiích, které jsou využívány Hedge fondy, jako jednou z mnoha forem kolektivního investování. Účelem je obeznámit čtenáře o základním teoretickém vymezení těch nejvíce využívaných strategiích a zároveň popsat jejich základní charakteristiky, způsob jak se investice provádí, případně i jejich výhody a nevýhody. Následně druhá část práce je zaměřena na výklad empirických dat, které zachycují výnosnost Hedge fondů v návaznosti na použité strategii. Na závěr jsou tato data přepočtena použitím Sharpe ratia.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses