Úloha systému měnového kurzu ve vybraných ekonomikách - Matoušek, David; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá důsledky volby systému měnového kurzu, a zda má vybraný systém měnového kurzu zásadní vliv na vývoj ekonomiky. V první části jsou vymezeny systémy měnových kurzů a faktory ovlivňující volbu systému měnového kurzu. Ve druhé části jsou charakterizovány vybrané ekonomiky z pohledu sledovaných veličin (HDP, inflace a saldo běžného účtu). Třetí část práce obsahuje analýzu, která byla provedena na základě dat z Eurostatu a OECD. Práce prokázala, že volba systému měnového kurzu nemusí mít zásadní vliv na vývoj ekonomiky v některých zemích.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses