Analýza chudoby v ČR a porovnání s dalším vybraným státem EU - Cudzišová, Ludmila; Bartošová, Jitka; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Diplomová práce se týká analýzy chudoby v České republice a porovnání se situací v Německu a na Slovensku. Cílem práce je vyhledat faktory, které jsou rizikové vzhledem k míře chudoby a míře ohrožení chudobou nebo sociálním vyloučením v České republice, v Německu a na Slovensku a získat odpovědi na výzkumné otázky. Metodou vědecké práce je analýza sekundárních dat čerpaných z Eurostatu, z OECD a ze statistických úřadů vybraných zemí. Diplomová práce obsahuje několik kapitol, které se problematice chudoby podrobně věnují. Část práce je věnovaná zjišťování závislosti míry chudoby a míry ohrožení chudobou nebo sociálním vyloučením, materiální deprivace, míry nezaměstnanosti a růstu HDP v České republice, v Německu a na Slovensku. Míra chudoby a míra ohrožení chudobou nebo sociálním vyloučením jsou modelovány pomocí časových řad
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: chudoba; sociální vyloučení; statistická analýza; statistické metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; poverty; social exclusion; statistical analysis; statistical methods; master's theses