Historický vývoj využití devizových intervencí jako nástroje měnové politiky Českou národní bankou - Nguyen, Kieu Hanh (2015)
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu dílčích historických období využití měnového nástroje v podobě devizových intervencí Českou národní bankou od počátku její existence v roce 1993 až do současnosti. Zvolené téma je reakce na stále aktuální diskuze týkající se rozhodnutí provádění cizoměnových intervencí od listopadu roku 2013, kdy centrální banka musela přistoupit k intervencím v důsledku toho, že tradiční měnověpolitické nástroje jako úrokové sazby centrální banky atakují hranice technické nuly, tudíž jejich využití se stává neučinné pro měnovou politiku.