Historický vývoj využití devizových intervencí jako nástroje měnové politiky Českou národní bankou - Nguyen, Kieu Hanh; Metrah, Samy; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu dílčích historických období využití měnového nástroje v podobě devizových intervencí Českou národní bankou od počátku její existence v roce 1993 až do současnosti. Zvolené téma je reakce na stále aktuální diskuze týkající se rozhodnutí provádění cizoměnových intervencí od listopadu roku 2013, kdy centrální banka musela přistoupit k intervencím v důsledku toho, že tradiční měnověpolitické nástroje jako úrokové sazby centrální banky atakují hranice technické nuly, tudíž jejich využití se stává neučinné pro měnovou politiku.
Vedoucí práce: Samy Metrah
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses