Analýza dopadů nových pravidel IFRS / US GAAP pro leasingy - Sedláček, Petr (2016)
Práce se věnuje tématu nových pravidel pro vykazování leasingů v rámci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS (IFRS 16 Leases) a Všeobecně uznávaných účetních principů US GAAP (ASC 842). Porovnává obsah a principy starých i nových norem. Ve své druhé části nabízí analýzu dopadů účtování podle nových pravidel do účetních výkazů tří reálných společností, a to porovnáním závěrek sestavených podle dosavadního standardu IAS 17 či ASC 840 upravených o vliv nových pravidel.