Analýza dopadů nových pravidel IFRS / US GAAP pro leasingy - Sedláček, Petr; Vašek, Libor, 1978-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce se věnuje tématu nových pravidel pro vykazování leasingů v rámci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS (IFRS 16 Leases) a Všeobecně uznávaných účetních principů US GAAP (ASC 842). Porovnává obsah a principy starých i nových norem. Ve své druhé části nabízí analýzu dopadů účtování podle nových pravidel do účetních výkazů tří reálných společností, a to porovnáním závěrek sestavených podle dosavadního standardu IAS 17 či ASC 840 upravených o vliv nových pravidel.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses