Automatické obchodné systémy - Linkeschová, Kornélia (2016)
Cieľom bakalárskej práce je porovnanie dvoch vybraných automatických obchodných stratégií na menovom trhu FOREX. Práca vymedzuje pojem trhu FOREX a jeho špecifiká, jednotlivé typy brokerov, obchodníkov a analýz. Stratégie boli obchodované pomocou menových párov EURUSD, USDCHF aEURNOK, následne bola prevedená ich komparácia pomocou výsledkov z backtestingu.