Vývoj spoločnosti O2 Česká republika a.s. na telekomunikačnom trhu - Broniš, Matej (2015)
Diplomová práca je zameraná na fundamentálnu analýzu českého telekomunikačného operátora O2. V práci sa k analýze pristupuje spôsobom top-down, čo v praxi znamená, že najskôr sú analyzované globálne faktory, následne odvetvové faktory a ako posledné sú analyzované firemné fundamenty. Výsledkom analýzy je určenie vnútornej hodnoty akcie spoločnosti, porovnanie s aktuálnou tržnou hodnotou a vyslovenie investičného odporúčania na strednodobom investičnom horizonte.