PPP PROJEKTY- OMYL NEBO RACIONÁLNÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ VEŘEJNÉHO SEKTORU V PRVNÍCH DVOU DEKÁDÁCH 21. STOLETÍ? : - Kliková, Petra (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou PPP projektů, jakožto nástrojem spolufinancování veřejnoprávních projektů soukromým sektorem a jejím hlavním cílem je potvrzení nebo vyvrácení hypotéz uvádějících, že PPP projekty jsou efektivnější formou financování veřejných projektů a jsou východiskem z dluhové pasti, do které se státy během posledních desetiletí dostaly. Práce definuje problematiku PPP projektů, jejich výhody, nevýhody a možná rizika, analyzuje jejich využití v ČR a následně komparuje se zkušenostmi z Velké Británie v prvních dvou dekádách 21. století. Teoretická část se tedy bude zabývat problematikou financování projektů veřejného sektoru a PPP projektů při využití deskriptivní metody a metody srovnání. V praktické části práce bude pomocí syntetické analýzy provedena komparace vybraných projektů. Na závěr bude na základě zjištěných poznatků formulováno doporučení pro ČR.